Allinq sluit stadions aan voor televisie-uitzendingen

9 augustus 2024

Het voetbalseizoen gaat weer van start! Dit weekend worden de eerste wedstrijden in de KPN Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie weer gespeeld. Uiteraard worden de wedstrijden weer uitgezonden door ESPN op televisie en online. In de catacomben van het voetbalstadion werkt Allinq hieraan mee.

Allinq sluit voetbalstadions aan met DWDM-glasvezelverbinding
Allinq sluit het Kooi stadion aan met DWDM-glasvezelverbinding

DWDM-glasvezelverbinding

Aan het einde van elk voetbalseizoen promoveren en degraderen er een aantal clubs. Wanneer er een club promoveert naar de Eredivisie, vraagt ESPN een verbinding aan bij KPN om televisie-uitzendingen te kunnen doen. Het aanleggen van deze DWDM-glasvezelverbinding wordt gedaan door Allinq, in opdracht van KPN. Met deze versterkte verbinding van 10GB/s zorgt ESPN ervoor dat de voetbalwedstrijden ten alle tijden uitgezonden kunnen worden.

Al meerdere jaren werkt het Specials team van Allinq aan dit soort type verbindingen. In de praktijk betekent dit dat er al snel na het voetbalseizoen begonnen wordt met de engineering en werkvoorbereiding, zodat de verbindingen in korte tijd gepland en gerealiseerd kunnen worden in het begin van het volgende voetbalseizoen.

Nieuw stadion

In de afgelopen maanden heeft Allinq voor een nieuwe verbinding gerealiseerd bij SC Cambuur. Weliswaar is SC Cambuur niet gepromoveerd, maar omdat de club verhuist naar een nieuw onderkomen, is er een nieuwe DWDM-glasvezelverbinding nodig. Zo kunnen de wedstrijden van SC Cambuur in het nieuwe Kooi Stadion straks weer in hoge kwaliteit uitgezonden worden.

Allinq heeft ruime ervaring met het aanleggen van deze DWDM-verbindingen in meerdere industrieën en op bijzondere locaties. Vanzelfsprekend is Allinq blij dat zij met haar werkzaamheden kan bijdragen aan het mogelijk maken van de televisie-uitzendingen van de wedstrijden van de Eredivisie en Eerste Divisie door het aanleggen van kwalitatieve en betrouwbare glasvezelverbindingen.