Dedicated aandacht bij de aanleg van 40.000 glasvezelaansluitingen
Allinq denkt tijdens de realisatie actief mee. Om dat goed te doen, is dedicated aandacht noodzakelijk. Toen een grote opdrachtgever in de telecombranche onze hulp inschakelde bij het halen van haar verglazingsambities, startten we daarom een nieuw bedrijfsonderdeel dat zich volledig focust op de aanleg van 40.000 glasvezelaansluitingen boven Harderwijk.
Hard werken met eigenaarschap
Per 1 september 2018 was het bedrijfsonderdeel operationeel. De afdeling werd op doordachte wijze steeds verder opgeschaald tot circa 30 vakmensen, verdeeld over meerdere zelfstandige teams. In een jaar tijd realiseerden zij samen meer dan de helft van de benodigde glasvezelaansluitingen. Een prestatie van formaat.
André Jagt, directeur van de nieuwe Allinq-afdeling: “We staren ons niet blind op het contract, maar kijken verder; naar de ambitie van de klant. We kennen de businesscase van onze opdrachtgever en denken continu mee over manieren om daar positief aan bij te dragen. Ondertussen blijven we realistisch en beloven we nooit dingen die we niet kunnen waarmaken. Daarmee bieden we de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid die onze opdrachtgevers zoeken.”
Om dat goed te doen, geeft André zijn teams veel verantwoordelijkheid: “Met eigenaarschap haal je het beste uit je mensen. Onder leiding van een ervaren manager die ruimte heeft voor eigen invulling, werken de kleine teams aan het succes van hun eigen winkel en zetten ze steeds een stap extra. Met goede communicatie tussen de teamleiders, leren ze van elkaars successen en doen we het elke dag een stukje beter.”
We kennen de businesscase van onze opdrachtgever en denken continu mee over manieren om daar positief aan bij te dragen."
André Jagt, directeur FttH, Allinq
Slim werken voor extra meters
Om actief bij te dragen aan de ambities van onze opdrachtgevers, kijken de medewerkers van Allinq scherp of hun handelingen en procedures beter of sneller kunnen.
Zo werd in Allinq Labs recent de hoogbouwplug ontwikkeld. Het aansluiten van een woning gebeurt door een klein gaatje in de buitengevel te boren waardoor de glasvezel naar binnen wordt gebracht.
Een niet al te grote klus, tenzij de woning zich op hoogte bevindt. Dan staat er buiten een medewerker op een hoogwerker die het gat boort en de glasvezel naar binnen brengt. In de woning van de klant, is een tweede medewerker aanwezig die de glasvezel aanpakt en verbindt aan de FTU. Daarbij wordt er opvolgend van beneden naar boven gewerkt, Bij elke afwezige bewoner stagneert het proces én moeten de hoogwerker en de twee medewerkers op een later moment terugkomen.
Met de hoogbouwplug kunnen de glasvezelkabels in één arbeidsgang in de buitengevel worden voorbereid en kan de monteur op een later moment de deuren langs om de kabels te lokaliseren, naar binnen te trekken en aan te sluiten op de FTU. Zo is er geen stagnatie door afhankelijkheid én hoeven de hoogwerker en de tweede monteur niet terug voor een na-aansluiting. Een zinvolle innovatie die onze opdrachtgevers helpt om meters te maken! Daarmee zetten we ook tijdens de realisatie continu een stap extra voor onze klanten.